Over Le Kroket


Kwaliteit voor iedereen

Jouw gasten hebben recht op smaakvolle kroketten en bitterballen van de beste kwaliteit. En jij hebt recht op een eerlijke prijs! Of je kroketten en/of bitterballen serveert in een bar, restaurant, strandtent of sportclub. Le Kroket is er voor je. Snel, simpel en smakelijk


Sfeermakers sinds 1933

Voor het begin van Le Kroket moeten we bijna een eeuw terug in de tijd, naar 1933 om precies te zijn. Laurens: “Op een meisjesschool in Limburg leerde mijn oma het recept voor de lekkerste ragout. Bij speciale familiegelegenheden maakte zij zelf pasteitjes met ragout en iedereen was er dol op”.

Later maakte mijn moeder volgens dit traditionele recept vaak bitterballen voor familie, feesten en partijen en konden steeds meer mensen genieten van dit bijzondere en smaakvolle recept.Tijdens een feest zag ik iedereen genieten van de bitterballen van mijn moeder en kreeg ik spontaan het idee:

"Als wij deze bitterballen zo geweldig lekker vinden dan moet iedereen dit toch lekker vinden?"

Mijn moeder leerde mij de finesse van het recept en al snel daarna stond ik elk weekend in de keuken voor vrienden bitterballen te maken. Nog geen jaar later liet ik de lokale horeca kennismaken en de reacties waren geweldig. Le Kroket was geboren”

Door de toenemende vraag is inmiddels de productie uitgebreid en een compleet assortiment ontstaan. Nu kan heel Nederland genieten van de smaakvolle kroketten en bitterballen van Le Kroket.